Seglarskola 2024Information

I seglarskolan får du lära dig segling, sjövett, sjösäkerhet och hur du knyter knopar. Samtidigt som vi har roligt och lär oss tillsammans träffar du nya kompisar. Kurserna är för både nybörjare och dig som seglat tidigare.

Kravet på alla som deltar är att du är simkunnig (200 m) och att du har flytväst. Intentionen med kurserna är att alla deltagare skall känna sig trygga med vatten och båt. Vi har garanterat roligt medan vi lär oss!

De båtar som användas är Optimistjollar och Trissjollar. Du som har egen Optimistjolle med dig får en lägre kursavgift. För barn- och ungdomskurser använder vi optimist- och trissjolle för att lättare hålla samman grupperna. Vi har även en ny båttyp Fusion sedan 2021. Det är en lätt tvåmansjolle med storsegel och försegel. Den blev snabbt poppulär bland både barn och vuxna!


Seglarskolan har sin hemmahamn vid båtbryggan vid Sjöängsbadet, Trångsund.

Adress: Sjöängsvägen 19B, Trångsund


Kurser i sommar

Seglarskola för vuxna
Helgkurs för Vuxna, en helg för vuxna som drömt om att lära sig segla från grunden. Här går vi igenom allt från början; både teori och praktik. Har du seglat förut och vill putsa på kunskaperna i trygga former kan helgen också passa Dig.

Helgen är anpassad för vuxna men unga nybörjare är också välkomna! Vi har ett högre tempo än veckoläger för barn och ungdom.

Dag ett tar vi allt från grunden i både teori och praktik och dag två övar vi!

Kom igång för Vuxna!
För dig som vill nyttja denna helg för att komma igång inför säsongen eller bara segla i en trygg grupp.

Vi tränar och seglar mellan kl. 9.30-16.00 båda dagarna. På två dagar har du en jättebra grund för att fortsätta öva själv! I Drevvikens Segelsällskap hittar du likasinnade vänner att segla med även fortsättningsvis!

Du tar med egen mat och dryck för dagen.
Pris: 2300 kr
Kurshelger: 15-16 juni eller 10-11 augusti

Seglarskola för Unga och Barn
Dagläger för barn och unga I år kommer det finnas tre veckoläger för barn och ungdomar att välja bland. För alla veckor gäller dagläger mellan kl. 9.00--16.00. Vi seglar, badar och leker. Du kan så klart vara med på en, två eller tre veckor! Barnen tar med egen lunch, fika och flytväst. Alla veckor passar både nybörjare och fortsättning, från 8 år. Vi delar upp oss i lärgrupper under delar av dagen. Alla behöver kunna simma 200 m. Vi trimmar båtar och besättning till optimal fart.

v.25 17 - 20 juni (mån-tor): Pris: 2200 kr (med egen optimist 500 kr rabatt)

v.26 24 - 28 juni (mån-fre): Pris: 2700 kr (med egen optimist 500 kr rabatt)

v.27 1 - 5 juli (mån-fre): Pris: 2700 kr (med egen optimist 500 kr rabatt)

Segling för Vuxna, Unga och Barn
Vill du göra något annorlunda med familjen så kanske en dag i jollar för alla kan vara kul?! Dessa tillfällen arrangeras på begäran med ledare under sommar och höst. Vi seglar i trissjolle och Fusion.

Friskvårdsbidrag
Har du möjlighet till friskvårdsbidrag så har skatteverket från 2018 beslutat att även segling med instruktör beviljas som fysisk aktivitet. Det är såklart jätteroligt för oss som gillar segling om vi blir fler i gemenskapen! Passa på att ta en Helgkurs eller damma av dina kunskaper en söndag. Hör av dig, så hittar vi en lösning!


Kom med och gör strandhugg i Drevan!

Anmälan och betalning

Anmälan och frågor ställer du till Tove Madsen, se kontaktuppgifter.

Efter bekräftelse om plats ombeds du att betala avgiften inom 14 dagar. Väljer du att dela upp betalningen så skall resterande belopp betalas senast 2 veckor före kursstart.

Om återbud lämnas fyra till två veckor innan kursstart debiteras 50% av avgiften. Vid återbud senare än två veckor innan start debiteras hela avgiften. Vid sjukdom återbetalas hela avgiften mot uppvisande av läkarintyg.